Alina Crețu (Asociația Producătorilor de Porumb): Situația este catastrofică pentru unii fermieri

173

porumb_culesAlina Crețu, reprezentanta Asociației Producătorilor de Porumb din România, a apreciat că mulți dintre cultivatorii de porumb  se află în 2015 într-o situație catastrofică din cauza faptului că producțiile le-au fost decimate de secetă.

“Asociația noastră include, în principiu, fermieri medii spre mari. Aceștia ne spun că anul acesta a fost catastrofal. Unii dintre ei au obținut recolte cu 80% mai mici decât cele de anul trecut, adică dacă în 2014 au recoltat câte 12 tone de porumb, pe hectar, în 2015 speră să salveze câte 2-3 tone”, a declarat reprezentanta APRR.

Ea a explicat că,în ciuda lipsei de pe piață a porumbului românesc, prețurile vor rămâne mici din cauză că România nu e singură pe piață și că acestea sunt fixate la nivel mondial, în funcție de ceea ce se întâmplă și în alte state. Astfel, deoarece Brazilia, țara care domină piața porumbului, se confruntă cu anumite probleme interne, fermierii din această țară își vând producțiile cu prețuri mici, ceea ce determină o scădere a valorilor și pe celelalte piețe din lume și, implicit, și în România. (Sursa: agropress.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult