
Alimentele de vară îţi dau un tonus de invidiat
Profită din plin de roadele sezonului cald: legume şi fructe bogate în vitamine, minerale şi apă. Gustoase şi sănătoase, conţin tot ce ai nevoie pentru a-ţi păstra silueta şi o stare fizică excelentă.
Caise şi piersici, pentru un bronz frumos
Nu este întâmplătoare culoarea acestor fructe. Ea dovedeşte conţinutul crescut de vitamina E, vitamina C şi betacaroten, un pigment care contribuie la protejarea pielii de efectele nefaste ale soarelui. Betacarotenul este un precursor al vitaminei A, indispensabil pentru procesul de creştere a copiilor.
Cantitatea zilnică recomandată
Două-trei caise sau piersici acoperă până la jumătate din necesarul de betacaroten. Le poţi include şi în dietele de slăbit, pentru că au puţine calorii, iar zahărul pe care-l conţin se va asimila treptat în organism.
Castraveții şi dovleceii împiedică retenţia de apă
Când vrei să te răcoreşti, n-ar fi rău să alegi să mănânci castraveţi sau dovlecei. Au 95% apă, foarte puţine calorii, vitamina C, B9, betacaroten. Îţi menţin pielea sănătoasă şi elimină problema retenţiei de apă din ţesuturi.
Cantitatea zilnică recomandată
Te vor rehidrata un dovlecel sau doi-trei castraveţi. Poţi face dovleceii şi la grătar sau traşi la tigaie cu puţin ulei, iar castraveţii alături de iaurtul degresat şi de mărar.
Cmentariile sunt închise