1 august 2021 - 19:11

laptele românesc

Laptele românesc, din ce în ce mai căutat de procesatori

0
O veste bună: laptele românesc începe să aibă din ce în ce mai multă căutare în rândul procesatorilor din țara noastră, în detrimentul laptelui...
consumatorilor

Vestea care confirmă temerile consumatorilor cu privire la compoziția brânzei

0
Chiar și în cazurile în care beneficiază de vestita Denumire de Origine Protejată (DOP), una din trei mărci de brânză Feta conține clorură de...
lactate sprijin financiar depozitare

Vestea mult așteptată despre consumul de produse lactate al românilor

0
Potrivit studiului realizat de compania de cercetare Epiphany pentru FrieslandCampina România și dat publicității cu ocazia zilei de 1 iunie - Ziua Internațională a...
reteta speciala

Rețetă specială „made in Jurilovca”. Jumări din somn pentru pofticioși

0
Rețetă specială din pește, realizată de o gospodină din Dobrogea! Nu se poate vorbi despre Delta Dunării fără a pomeni de peștele și maeștrii...
physalis

Fructul Physalis, sursa excelenta de vitamina C, se poate planta și în România

0
Physalis peruviana este un fruct de culoare portocaliu-intens, care face parte din familia de plante Solanaceae, fiind strans inrudit cu tomatillo (rosia mexicana), vinetele, tomatele si...
pâine congelată

Pe lângă mere, România este inundată de pâine congelată din Polonia

0
O veste care nu face altceva decât să confirme ceea ce știa aproape tot românul vine de la unul dintre producătorii autohtoni de produse...
produse alimentare

Recomandare ANPC de ultimă oră privind cumpărarea de produse alimentare

0
Într-o postare pe Facebook, șeful Direcției Generale Control și Supraveghere Piață și Armonizare Europeană din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel,...
cimbru

Video: Cultura de cimbru- deloc pretențioasă și plină de avantaje

0
Cimbrul este o plantă erbacee, anuală. Florile şi frunzele proaspete sau uscate sunt folosite la aromatizarea diferitelor preparate culinare, dar este utilizat şi în...
alimente

Nu este păcat de munca făuritorilor de hrană? Și omul simplu face risipă

0
Coșurile de gunoi gem de mâncare aruncată. Calculele spun că fiecare gospodărie a risipit 74 de kilograme de hrană în 2019. Conform unui studiu publicat...
ceapa roșie

Ceapa roşie combate inflamaţia, diabetul şi bolile de inimă

0
Ceapa roșie, servită de români cu mare patos alături de ciorba de fasole, la salate sau alături de o brânză bună, un aliment extrem...
aliment

Mierea – Superalimentul care combate bacteriile

0
Mierea este unul dintre cele mai apreciate alimente naturale pe care oamenii le consumă din cele mai vechi timpuri. Dar mai mult decât o...
paine cu maia

Pâinea cu maia – care sunt beneficiile ei și de ce ar trebui să...

0
Se presupune că pâinea cu maia își are originile în Egipt, acolo unde ar fi fost preparată în urmă cu 3500 de ani. Egiptenii...
linte

Lintea, un aliment pe care merită să îl cunoști mai bine

0
Lintea este una dintre cele mai vechi leguminoase cultivate. Istoricii au găsit dovezi arheologice ale semințelor de linte în Orientul Mijlociu, care datează de...
congelate

Alimentele congelate, din înlocuitori de carne, au înregistrat creșteri ale vânzărilor de peste 20%

0
În contextul pandemiei, dar și ca urmare a bugetelor limitate, românii și-au pus în coșuri mai multe produse congejate decât anul precedent, dar mai...
năutul

Năutul, pe lista celor mai sănătoase alimente

0
Foarte sățios și energetic, năutul este un aliment bogat în fibre, cu efecte benefice organismului în combaterea constipației, în prevenirea arteriosclerozei, în scăderea nivelului...
vin

Ce nu știați despre vinuri

0
Fie că le-am făcut în propria gospodărie, fie că le-am cumpărat ca atare, trebuie să știm câteva lucruri despre vinuri, dacă dorim să le...