Alimentația echilibrată, mai eficientă decât regimurile frustrante

46

Pentru a slăbi, o alimentaţie variată, fără lucruri interzise, bazată pe recomandările nutriţioniştilor, este mai eficientă pe termen lung decât regimurile “frustrante” de tip Dukan, potrivit unui studiu francez.

Cu toate astea, 67% dintre femei și 39% dintre bărbați au ținut regim cel puțin o dată în viață.

“Presiunea unei anumite imagini a corpului în actuala societate face ca oameni cu greutate normală, nici obezi, nici supraponderali, să ţină regimuri: aproape două femei din trei (58%) cu greutate normală ţin regimuri”, afirmă profesorul Serge Hercberg de la Institutul parizian INSERM, coordonator al studiului.

Un lucru nou este că şi 27% dintre bărbaţii cu greutate normală vor să slăbească.

Studiul a fost efectuat pe un eșantion de peste 18.000 de persoane care au ţinut cel puţin un regim. Dintre aceştia, mai mult de o femeie din patru şi un bărbat din şapte au ţinut peste cinci regimuri în cursul vieţii.

“Spirala regimurilor” este mai răspândită la femei: “Aproape 30% din femei au ţinut cel puţin cinci regimuri în cursul vieţii, dintre care 9% chiar peste zece (4% la bărbaţi). Acest lucru se explică prin faptul că femeile încep adesea regimul mai devreme – 36% au început între 15 şi 25 de ani, faţă de 18% la bărbaţi”, afirmă coordonatorul studiului.

În timp ce persoanele care au ținut un regim de tip Dukan au reușit să-şi mențină doar pe termen scurt, cei care au urmat un regim echilibrat bazat pe recomandările nutriționiștilor au reușit să slăbească în mod eficient și să prevină apariția efectului de yo-yo.

57,5% dintre persoanele din cel de-al doilea grup au declarat că la modificarea felului de a se hrăni au asociat creşterea activităţii fizice (chiar şi mersul pe jos), în timp ce numai 39% dintre cei care au ţinut regimuri Dukan, Cohen etc. au făcut-o.

Info: Una dintre cele mai benefice diete este regimul Weight Watchers, în timp ce dietele Cohen și Dukan sunt considerate a fi cele mai “frustrante” regimuri, ale căror efecte sunt doar pe termen scurt.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult