Alex Jurconi: Trăim într-o Românie cu o economie paralelă, de tip evazionist

SONY DSC

Alex Jurconi, unul dintre liderii Pro Agro, prezent la evenimentul “Focus on agriculture”, a afirmat că, în acest moment,  trăim într-o Românie cu o economie paralelă de tip evazionist, în care probabil „se consumă sau se crează pe alături” contravaloarea încă a unui Produs Intern Brut (PIB).

Acesta a apreciat că economie paralelă are o pondere de circa 15% din totalul evaziunii fiscale înregistrate la nivel European și le-a recomandat instituțiilor europene să verifice activitatea celor autohtone.

„Pe românește, trăim într-o Românie cu economie paralelă, în care probabil că încă un PIB (fără să pot spune dacă este așa sau nu, nu dețin date, nu sunt SRI) se consumă sau se crează pe alături. Când comisarul Schultz, acum o săptămână, afirma că în Europa există un trilion de euro, respectiv o mie de miliarde de euro evaziune fiscală, nu știam, n-am avut curajul să spunem sau să ne întrebăm unde anume se consumă această evaziune fiscală. Dacă România, în acest moment, generează prin activități economice, încă o dată un PIB care înseamnă undeva 140 de miliarde de euro, înseamnă că din cele 1.000 de miliarde de euro, noi generăm undeva spre 15% din evaziunea fiscală a Europei, ceea ce este enorm, formidabil de mult. Mă întreb cum deja nu sunt europenii aici cu piciorul pe instituțiile noastre ca să suprime acest act

Jurconi a afirmat în cadrul aceluiași eveniment că răbdarea  celor care muncesc în industria agroalimentară a  ajuns la limită și că aceștia sunt sătui de promisiunile politice de luptă împotriva evaziunii. “Sunt mai mult de șapte ani de așteptare a unor măsuri antievaziune, singurele acțiuni concrete fiind acele de „discuții purtate și cafele băute”, ca să ia act de ceea ce se întâmplă”, a explicat Alex Jurconi.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult