Alertă! Un caz de antrax a fost confirmat la o fermă din U.K.!

14

AntraxUn caz de boală antrax a fost confirmat la o ferma din Wiltshire, Marea Britanie,  ca urmare a decesului unei vaci. Acesta însă, este considerat de către autorități, a fi un caz izolat.

Imediat au fost impuse măsuri de siguranță, astfel încât s-au luat măsuri de restricții de circulație la fermă cât și incinerarea animalului mort. Niciun alt animal din această fermă nu s-a îmbolnăvit. Marea Britanie a înregistrat un focar de antrax la animalele dintr-o fermă de carne de vită, din South Wales, în 2006. Institutul de Sănătate Publică din Marea Britanie (PHE) a declarat că riscul de infecție cu antrax la om a fost foarte scăzut, în urma acestui incident.

Mike Wade, director adjunct al Protecției sănătății a declarat: „Suntem conștienți de un caz confirmat de boală antrax în cazul unei vaci din zona Westbury de Wiltshire, potrivit Meatinfo.co.uk. „Riscul de infectare în contactele umane apropiate animalului este foarte scăzut, iar noi suntem în contact cu acești fermieri pentru a oferi sfaturi de sănătate public”.

Citește și

Cmentariile sunt închise