ALERTĂ: Crescătorii de vaci ies în stradă la Cluj pentru a protesta

18

proteste_clujCrescătorii de bovine protestează joi, 2 aprilie, la Cluj Napoca, faţă de lipsa unui sprijin financiar real din partea guvernului, a unei strategii agricole coerente, dar și din cauză că, ridicarea cotei de lapte, a provocat deja pierderi semnificative.

Timp de 2 ore, între 11.00 și 13.00, crescători de bovine din Cluj, Sălaj, MM și Alba vor protesta în fața Prefecturii Județului Cluj după care vor solicita o audiență la prefect declară Stelian Podar Asociaţia Fermierilor Crescători de Bovine din judeţul Cluj:

Protestul de joi este un protest aparent pripit, pentru că decizia a fost luată luni seara, sub presiunea telefoanelor de la fermieri din zonă. Nu numai din Cluj, vorbesc de zona Transilvaniei, colegii din Sălaj, chiar şi din Maramureş. Practic, a coincis disperarea fermierilor crescători de vaci de lapte cu nepreluarea pe anumite zone a laptelui de către procesatori. Protestul va fi pe perioada a două ore, între 11 şi 13, facem o formă de protest liniştită, cu mesaje clare, pentru că, de fapt , se cere respectarea unor promisiuni şi o politică agricolă coerentă pe viitor. Semnalele pentru 2015 sunt extrem de dure, dramatice pentru mulţi dintre fermieri”, a declarat Stelian Podar, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de bovine din judeţul Cluj.

1 aprilie a dus o nouă scădere a prețului la lapte care se situează acum sub prețul de producție. Pe lângă asta, o dată cu ridicarea cotei, pe piața din România va intra o cantitate de lapte cu 20% mai mare decât în prezent, iar procesatorii vor prefera să accepte lapte, mai ieftin, din import. (Integral pe radiocluj.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise