21 ianuarie 2022 - 06:29

Alba: Târgul de Fete de pe Muntele Găina, începe sâmbătă, în Avram Iancu

targul_de_fete_gainaTârgul de Fete de pe Muntele Găina începe sâmbătă, 18 iulie, în comuna Avram Iancu, începând cu ora 12,00, cu finala Festivalului – concurs Cultură pentru Cultură, o manifestare unică în România.

La acest eveniment vor participa câştigătorii celor patru etape zonale, respectiv Blaj, Sebeş, Ocna Mureş şi Munţii Apuseni. Câştigătorii pentru fiecare secţiune vor primi premii în bani acordaţi de către Consiliul Judeţean Alba.

Sărbătoarea, ca de obicei, va ţine două zile şi două nopţi. Ca în fiecare an, organizatorii au pregătit surprize. Astfel, sâmbătă, de la ora 16:00, Sava Negrean Brudaşcu va susţine un recital de muzică populară, pe scena special amplasată la poalele muntelui, în comuna Avram Iancu, iar pentru tinerii doritori de alt gen de muzică, sus pe Găina, formaţia Voltaj, va susţine un concert, începând cu ora 22:00.

Cea de-a doua zi a sărbătorii va începe, duminică 19 iulie, la ora 10:00 cu un Te Deum şi depuneri de coroane de flori la Crucea lui Avram Iancu, urmat de deschiderea oficială a Târgului Meşterilor Populari la care participă reprezentanţii celor cinci judeţe moţeşti: Alba, Arad, Bihor, Cluj şi Hunedoara. (Integral pe radiocluj.ro)