Alba: Evaziune fiscală de peste două milioane de lei, în domeniul comerţului cu piei de animale

vacighsdxÎn această dimineață, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba efectuează 21 de percheziții domiciliare și pun în executare 18 mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani, după cum se arată într-un comunicat de presă.

În 17 iunie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cu sprijinul polițiștilor Inspectoratului General al Poliției Române — S.I.A.S., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează 21 de percheziții la persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani.

Perchezițiile sunt efectuate la domiciliile și sediile unor societăți comerciale aparținând mai multor persoane din județele Alba (1), Sibiu (2), Călărași (1), Giurgiu (1), Ilfov (14) și municipiul București (2).

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2010 — 2015, persoanele în cauză ar fi achiziționat, fără forme legale, piei de animale (bovine), pentru care ulterior ar fi obținut documente fictive, de la societăți comerciale cu comportament tip ‘firmă fantomă’, pentru a fi comercializate unor mari procesatori din Comunitatea Europeană, cu scopul de a solicita și obține rambursare de T.V.A.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 2.200.000 de lei.

Vor fi puse în executare 18 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite, care urmează să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult