Alarmă: Seceta omoară agricultura! Ce e de făcut?

secetaSeceta pune stăpânire din ce în ce mai tare pe anumite zone din România. După ce în 2015, din cauza lipsei precipitaţiilor, statul român a pierdut sute de milioane de euro. un politician din din Mehedinţi, Virgil Popescu a pus din nou problema refacerii sistemului de irigaţii.
„Actualul sistem de irigatii este învechit si ineficient, fiind prea mic ca să acopere întreaga suprafață agricolă. Este momentul că România să investească în agricultură și trebuie să înceapă cu modernizarea și extinderea sistemului de irigații, deoarece si anul acesta seceta va afecta România. Si 2016 va fi un alt an în care statul român pierde sute de milioane de euro”, a declarat el.
Propunerea lui este ca sistemul de irigații să fie inclus, alături de sistemul rutier și feroviar, pe această Agendă Națională a Infrastructurii pentru că el reprezintă un sistem critic, o investiție majoră pentru economia românească.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole