Ajutoare în agricultură: Noi modificări de la 1 ianuarie 2014

vacikkmmss

Până în prezent, în conformitate cu Regulamentul 1535/2007, ajutoarele care nu depăşeau 7.500 euro per beneficiar pe o perioadă de trei exerciţii fiscale sau un plafon de 0,75% din valoarea producţiei agricole stabilite pentru fiecare stat membru, erau considerate ajutoare care “nu denaturează sau nu ameninţă să denatureze concurența”, potrivit unui comunicat al CE.

Noul regulament, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2014, ridică plafonul per beneficiar la 15.000 de euro pe parcursul a trei exerciţii fiscale, iar plafonul pentru fiecare stat membru la 1% din valoarea producţiei agricole.
“Politica UE în materie de ajutoare de stat are ca scop asigurarea unei concurente libere, alocarea eficientă a resurselor şi unitatea pieţei europene, respectând în acelaşi timp angajamentele internaţionale ale Uniunii”, precizează sursa citată, potrivit mediasinfo.ro.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult