Ajustare negativă a estimărilor privind producţia europeană de grâu

12

grauajustStrategie Grains a raportat ajustări negative ale prognozelor privind producţia de grâu din Uniunea Europeană ca urmare a informaţiilor referitoare la starea foarte slabă în care se află culturile din Marea Britanie, potrivit recolta.eu.

De asemenea, valul de frig care se îndreaptă spre Europa de Est provoacă îngrijorări referitoare la culturile de grâu din aceste regiuni.
Cel mai recent raport al companiei franceze precizează o reducere cu 600.000 de tone a estimărilor anterioare referitoare la producţia de grâu pentru morărit, care apreciau că în anul agricol 2012 – 2013 se va ajunge la producţii de 131,6 milioane de tone. Acest nivel ar fi însemnat că Uniunea Europeană ar fi avut cea mai mare producţie de grâu din lume. Aceasta reprezintă a treia ajustare negativă pe care au formulat-o specialiştii francezi.
Diferenţa faţă de prognozele iniţiale a ajuns deja la 3,4 milioane de tone. Cu toate acestea, estimările sugerează în continuare o producție mai bună decât recoltele de anul trecut ale Uniunii Europene, care au fost de 124,9 milioane de tone.

Sursa: http://www.recolta.eu/ajustare-negativa-a-estimarilor-privind-productia-europeana-de-grau/

Citește și

Cmentariile sunt închise