3 decembrie 2021 - 02:33

AI UN CAL ȘI VREI SĂ-I ARĂȚI CĂ-L IUBEȘTI? CUMPĂRĂ-I CELE MAI FIȚOASE POTCOAVE APĂRUTE PÂNĂ ACUM

In vreme ce mariI producatori agricoli bat moneda pe tehnologizarea fermelor, in lume mai exista si locuri unde agricultorii nu vor sa se desparta de animalele pe care le folosesc pe camp. Ba mai mult decat atat, investesc in confortul acestora.

Copitele cailor sunt similare unghiilor noastre de la picioare. Caii care ajută omul la lucrările agricole şi nu numai au nevoie de aceste potcoave din fier nu numai pentru aderenţă, ci şi pentru a fi protejaţi de răni.

Ferind calul de tăieturi în partea sensibilă a copitei, potcoava ajută practic la preluarea uzurii şi, după o vreme, să poată fi scoasă şi înlocuită cu una nouă făcând repotcovirea mai simplă şi mai rapidă. Deşi este atât de sensibilă, copita calului nu are terminaţii nervoase, astfel că operaţiunea de potcovire nu este deloc dureroasă pentru cal.

Cercetătorii s-au gândit să inventeze un sistem de încălţări care să protejeze copitele calului nepotcovit, lucru care a primit numai aprecieri din partea tuturor celor care le-au încercat. Sunt uşor de aplicat, sunt fabricate dintr-un cauciuc care absoarbe foarte bine şocurile din timpul galopului şi poate cel mai important aspect este faptul că se pot scoate foarte uşor.

Această invenţie marchează o nouă etapă, care este apreciată atât de prietenii noştri caii, cât şi de proprietarii lor deopotrivă.