Ai probleme cu grăsimile din organism? Ouăle de prepeliţă scad colesterolul

46

Este momentul optim pentru a începe o mică dietă în cazul în care ai colesterolul mare. Liliana Simidon, specialistul Libertăţii, îţi spune cum apare această problemă şi îţi recomandă câteva leacuri de succes. Cel mai cunoscut este cura cu ouă de prepeliţă. Colesterolul contribuie la buna funcţionare a membranelor celulare ale ţesutului nervos şi totodată intră şi în compoziţia altor substanţe indispensabile corpului. Atunci când cantitatea de colesterol din sânge depăşeşte nevoile organismului, acesta începe să se depună pe pereţii vaselor de sânge, care se îngustează astfel, crescând riscul de accidente vasculare cer e bral e , bol i vasculare periferice sau boli cardiovasculare. Iată ce trebuie să faci:

 

 • Redu la minimum alimentele bogate în grăsimi animale (cărnuri grase, lactate cu conţinut ridicat de grăsimi).
 • Renunţă la fumat sau redu ţigările la maximum patru pe zi.
 • Scapă de sedentarism, începe să faci mişcare gradat.
 • Elimină variaţiile de greutate.

În cazul în care valorile colesterolului nu sunt foarte mari, atunci trebuie să ţii un regim alimentar adecvat:

 • Fereşte-te de grăsimile solide, bogate în acizi graşi saturaţi, pe care le vei înlocui cu grăsimi lichide, care conţin acizi graşi polinesaturaţi (ulei de măsline, de porumb, din sâmburi de struguri, de soia, de floarea- soarelui).
 • Mănâncă legume şi fructe cât mai mult în stare crudă.
 • Consumă cereale, acestea nu conţin colesterol şi aduc un aport de minerale, vitamine şi fibre.
 • Se recomandă să mănânci carne doar atunci când simţi nevoia. E indicată cea de pasăre (fără pieliţă) sau peşte.
 • Nu consuma carne roşie (porc, oaie, vită), căci aceasta aduce cu ea şi o cantitate importantă de colesterol

Şi uleiul te poate ajuta

Ultima descoperire în domeniul medicinei alternative este uleiul Krill Oil. Acest extract este considerat o sursă superioară de Omega 3 mai uşor absorbită de organism şi mai eficientă în reducerea colesterolului rău şi în stimularea memoriei şi a capacităţii de concentrare. www.rottanatura. com, 38 de lei.

Leacuri la îndemână

 • Cura cu ouă de prepeliţă – 120 în 26 de zile. În primele două zile – câte 3 ouă; în a treia zi – 4; Începând cu ziua a patra, până în a 25-a zi inclusiv – câte 3; în a 26-a zi – două.
 • Cura cu păpădie (două căni/zi, timp de 5 săptămâni.) 4 Cura cu cicoare (8 capsulele/zi, în cure de 40 de zile, cu 15 zile pauză).

Produse naturiste

 • Agaricus Blazei Murill: un plic de două ori/zi. Preţ: 15 lei.
 • Colesterol capsule – Fares: o capsulă de 3 ori/zi. Preţ: 23,5 lei. 4 Ceai colesterol – Fares: o cană de 3 ori/zi. Preţ: 4 lei.

Alte remedii naturiste

BALSAM DE ROZMARIN – 100 ml – 43 de lei. Cremă termogenică pentru masaj local, pe bază de rozmarin şi camfor natural.
CREMĂ BOGATĂ SPECIFICĂ GHEARA DIAVOLULUI & ARNICĂ – 100 ml – 74 de lei. Cremă pentru reducerea colesterolului şi a glicemiei, pentru piele sensibilă sau cu probleme circulatorii.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult