Un nou proiect al MADR ii are in vedere de data aceasta pe cultivatorii de vita de vie.
Acestia sunt obligati sa detina si sa competeze carnetul de viticultor, se stipuleaza in proiectul aflat in dezbatere publica pe site-ul ministerului. Cine sunt cei obligati, aflam in materialul urmator.
AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PRETURI
Conform noilor reglementari, noile modele de carnete vor avea un alt format si vor fi inscrise cu seria ce reprezinta indicatorul rutier al judetului. Prima fila a carnetului va contine suprafetele defalcate care au fost cultivate cu vita de vie, dar si soiul folosit. Aceasta va fi vizata de catre consilierul responsabil care se ocupa de operarea Registrului Plantatiilor Viticole din judetul la care sunt arondati producatorii.
Completarea paginilor din cuprinsul carnetului se va face cu caractere lizibile şi de nesters, iar eliberarea originalului din fila aferenta fiecarui transport este obligatorie pentru fiecare cantitate de struguri de vin in momentul livrarii catre fiecare beneficiar.
AGRO-TV.RO, AUDIENȚĂ DE PATRU ORI MAI MARE DE LA ÎNCEPUTUL ACESTUI AN
Se excepteaza de la completare, transportul strugurilor din soiuri nobile producătorii care vinifica intreaga cantitate de struguri in spaţiile de vinificare proprii.
De asemenea, orice transport al unor cantitati de struguri ce face obiectul unei activitati comerciale care nu este insotit de fila originala din carnetul de viticultor, in care sa fie inscrise corect si complet datele prevazute in rubricile acesteia, se considera transport ilicit, aplicandu-se in acest caz masurile prevazute pentru astfel de situatii de catre organele abilitate prin lege.
Pentru eliberarea acestor documente, solicitantii vor depune la directiile agricole o cerere in care va mentiona productia de struguri din soiuri nobile pentru vin, pe fiecare soi detinut in cultura si campanie viticola.