Ai grija ce mananci, de dragul copiilor tai

11

Cercetatorii spanioli au descoperit ca regimul alimentar al parintilor influenteaza ADN-ul copiilor. Echipa de cercetatori condusa de Joseph C. Jimenez-Chillaron de la Spitalul Pediatric Sant Joan de Deu din Spania a descoperit ca in cadrul unei singure generatii, nutrientii consumati de parinti au avut un impact asupra dezvoltarii copiilor. 

Jimenez-Chillaron a studiat transmiterea ereditara a unor probleme metabolice precum rezistenta la insulina si tendinta de ingrasare de la soareci hraniti in exces catre puii lor. Acesti pui sufereau de aceleasi probleme tipice pentru o dieta excesiva, desi erau hraniti cu cantitati normale de nutrienti.

Un alt cercetatori, Ram Singh, de la Institutul TsimTsuom din Polonia de demonstrat cum regimul alimentar poate influenta nu ADN-ul, ci cromantina, adica substanta in care ADN-ul este adpostit.

Vestea buna este reversul este si el valabil. Daca parintii adopta un regim alimentar bogat in vitamine si grasimi „sanatoase”, ei vor putea imbunatati sansele copiilor la o viata lunga si sanatoasa, scrie medicaldaily.com.

Citește și

Cmentariile sunt închise