Ai da 10.000 de euro pe doi pepeni galbeni?

68

Japonezii se dau în vânt după fructele de calitate, rare şi scumpe. Recent, un nipon a licitat 10.000 de dolari pentru doi pepeni galbeni Yubari, care se vând doar pereche.

Pepenele galben Yubari este considerat un simbol al regalităţii, are forme perfecte şi este delicios. Japonezii sunt înnebuniţi după fructele cu forme perfecte.

 

pepene galben

Pepeni galbeni Yubari

Licitaţia a avut loc în cadrul celui mai mare festival de pepeni din oraşul Yubari. Cei doi pepepeni galbeni cântăresc împreună patru kilograme.

Pentru ca pepenele galben Yubari să crească perfect, este nevoie de multă muncă. El trebuie să fie perfect simetric, să aibă culoarea potrivită, dar şi textura. Doar cei perfecţi vor fi vânduţi scump sau oferiţi sub formă de cadou.

„Suntem specializaţi în cadouri, fructe sub formă de cadouri. Pentru asta trebuie să arate foarte bine. Şi ne iese”, a declarat specialistul în pepeni Oshima.

fructe cadouri

Fructele perfecte sunt cadourile ideale

Cei 10.000 de dolari pentru doi pepeni nu reprezintă un record. În 2008, un client a plătit 25.000 de dolari pentru două fructe „regale”.

Japonezii au fost fericiţi şi când au achiziţionat un măr perfect la 12 dolari sau struguri din Ishikawa pentru 1.200 de dolari.

Citește și

Cmentariile sunt închise