Agrostar: Legumele româneşti din Olt sunt vândute în hipermarketuri

28

legumeAproximativ 70 de tone de legume proaspete sunt livrate, lunar, începând din luna iulie, la nivelul hipermarketului Kaufland, livrarea fiind asigurată de o cooperativă ce reuneşte 200 de producători din Izbiceni şi Vişina, judeţul Olt, şi care este afiliată la Federaţia Agrostar.

‘Am lansat un program de susţinere a producătorilor agricoli autohtoni în vederea valorificării producţiei, prin intermediul marilor retaileri. În colaborare cu autorităţile locale, am reuşit să punem bazele acestei cooperative, care poate fi un exemplu pentru alţi producători agricoli, Oamenii vor înţelege că dacă se asociază pot rezolva şi problema desfacerii producţiei. Cooperativa va furniza marfă la calitate superioară constant, în perioada martie-noiembrie. În aproximativ un an de zile, vom avea astfel de cooperative şi în alte domenii, cum ar fi producţia de fructe şi produse lactate, iar colaborarea dintre Agrostar şi Kaufland, retailerul care s-a dovedit cel mai deschis faţă de acest proiect, se va extinde la nivel naţional. Fiecare magazin Kaufland va avea o insulă ^Ţara mea^, unde se vor găsi produse ale cooperativelor membre Agrostar’, a declarat Niculae Ştefan, preşedintele federaţiei.

Agrostar fost înfiinţată în anul 1990, numărând în prezent în componenţa sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (cultura câmpului, avicultură, viticultură, horticultură sau sindicate ale producătorilor şi fermierilor). ( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise