22 octombrie 2021 - 18:51

Agroproiecte de succes: Ce sunt Biotehnologiile?, o nouă iniţiativă a studenţilor biotehnologi

Proiectul „Ce sunt biotehnologiile?” a luat naştere la iniţiativa studenţilor Alexandru Burcus şi Daniel Negoiţă, de la Facultatea de Biotehnologii, împreună cu Asociaţia Studenţilor Biotehnologi, fiind o platforma online de informare şi promovare a unui domeniu relativ nou în România şi puţin cunoscut publicului larg, dar cu un impact vital în vieţiile noastre, biotehnologiile.

Prin acest proiect fondatorii şi-au propus atragă cât mai mulţi specialişti care pot promoveze prin activitatea lor profesională biotehnologiile în rândul studenţilor şi stimuleze implicarea acestora în activităţi extra-curriculare, ajutându-i dobândească abilităţi şi competenţe cu aplicabilitate în domeniul în care vor activă.

“Ideea de a crea pagină a venit firesc, după ce am observat acest domeniu deşi vital este foarte puţin cunoscut. Am pus bazele acestei pagini şi din dorinţa de a atrage cât maimulţi oameni capabili dezvolte acest domeniu la noi în ţară. Dorim astfel creăm pe de-o parte o platforma online unde poţi găsi uşor informaţii despre biotehnologii şi domeniileadiacente, platforma acesibila atât pentru cei care deja activează, dar şi pentru cei care doresc se îndrepte spre acest domeniu. Pe de altă parte, poate fi un mediu propice pentru interacţiunea şi schimbul de idei între studenţi şi specialişti”, a spus Daniel Negoiţă, unul dintre fondatori.

“Concret, noi ne documentăm asupra biotehnologiilor şi a celor mai noi descoperiri în domeniu, publicând apoi articole informative pe site-ul şi pagină noastră de Facebook. Căutăm diferite curiozităţi ale biotehnologiilor şi le facem cunoscute prin platforma online pe care am creat-o. Încercăm astfel oferim mediul prielnic pentru discuţii, schimburi de ideişi informaţii între studenţi şi specialiştii din domeniu.”, a spus Alexandru Burcus. (gazetadeagricultura.info)