AgroMeteo. Un nou val de aer rece se anunta in toata tara

În această noapte, duminică 29 martie spre luni 30 martie, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în Crişana, Maramureş şi Transilvania, unde izolat va ploua slab. La munte, în general la altitudini mai mari de 1700 m, precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, iar spre sfârşitul intervalului şi în nordul Moldovei şi al Crişanei. Temperaturile minime se vor încadra între 1 şi 9 grade, mai scãzute, pânã spre -5 grade, în depresiunile Carpaţilor Orientali unde vor mai fi condiţii de brumã.

Mâine, luni 30 martie, vremea se va rãci accentuat în vestul, nordul şi centrul ţãrii, unde valorile termice se vor situa sub mediile multianuale, iar în rest va fi în continuare cald pentru aceastã datã. Înnorãrile se vor accentua treptat, la început în regiunile intracarpatice, apoi şi în cele estice. Temporar se vor semnala precipitaţii în zonele montane şi în centrul teritoriului, local în est şi izolat în rest. Local, se pot înregistra şi precipitaţii mixte (ploaie, lapoviţã şi ninsoare). La munte treptat vor predomina ninsorile, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar şi local cu intensificãri, mai ales în vestul şi nordul ţãrii (cu viteze la rafalã în general între 45 şi 55 km/h). Pe crestele montane viteza vântului va fi de 65…70 km/h, iar ninsoarea, trecãtor, va fi viscolitã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în nordul Moldovei şi în jurul a 20 de grade în sudul şi estul Munteniei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole