AgriPlanta-RomAgroTec 2015 la final: Peste 11.000 de vizitatori la târg

30

image015AgriPlanta-RomAgroTec și-a închis porțile duminică, 7 iunie 2015. Cea de-a 5-a ediție a expoziției în câmp a reunit la Fundulea sub motto-ul ”Totul de la sămânță la recoltă” cei mai importanți producători și importatori de input-uri pentru agricultură (mașini și utilaje agricole, semințe, sere și silozuri etc).

AgriPlanta-RomAgroTec a fost o ediție de succes, iar cifrele acestei ediții confirmă acest lucru:

  • 11.200 de vizitatori, în creștere cu 17% față de ediția 2014
  •  200 de expozanți și co-expozanți
  • expozanți din 15 țări: România, Grecia, Ungaria, Germania, Austria, Finlanda, Italia, Bulgaria, Spania, Franța, Danemarca,Polonia, Cehia, Lituania și Turci
  •  86.000 mp spațiu expozițional brut
  • peste 300 de fermieri au avut ocazia să conducă un tractor în zona de demonstrații ”Tractor și Tractorist”.

Ceremonia de Deschidere Oficială a celei de-a 5-a ediții a expoziției în câmp AgriPlanta-RomAgroTec a avut loc în prezența reprezentanților presei locale și centrale, dar și a unor oficialități, atât din țară, cât și din străinătate.

Așa cum era de așteptat, demonstrațiile comentate cu mașini agricole în mișcare au reprezentat și de această dată principalul punct de interes pentru fermierii care au vizitat AgriPlanta-RomAgroTec 2015.

Au fost pregătite 3 zone de demonstrații însumând o suprafață de 16 hectare:

Zona 1 Demonstrații ”Tractor și Tractorist” unde 300 de fermieri și-au putut testa abilitățile în manevrarea tractorului.

Tractoarele prezente în zona demo au fost puse la dispoziție de firmele:

  • Apan Agri (Deutz-Fahr)
  • General Leasing (Massey Ferguson)
  • Ipso Agricultura (John Deere)
  • NHR Agropartners (New Holland)

Zona 2 Demonstrații ”Tehnici moderne pentru protecția plantelor” unde au fost prezentate 9 maşini tractate şi autopropulsate pentru tratamente fitosanitare.

Mașinile s-au deplasat pe un teren denivelat  (“Bumpy Road”) și s-a putut vedea modul în care se păstrează stabilitatea rampelor la mașinile fitosanitare și de asemenea modul de evoluție a tehnicii pentru îmbunătățirea acestui parametru.

Demonstrațiile pe “Bumpy Road” au oferit fermierilor ocazia să vadă cum o stabilitate bună a rampei mașinii de erbicidat , precum și un sistem de amortizare a șocurilor asigură o aplicare longitudinală  și transversală uniformă și cu doză constantă, cu ajutorul acestui sistem de compensare a înclinației laterale fiind posibilă și lucrarea terenurilor în pantă.

v Zona 3 Demonstrații ”Lucrările Solului și Semănat” unde au fost prezente 20 de agregate însumând 104 metri lăţime de lucru. Au fost prezentate maşini pentru tehnologia de minim de lucrări si semănat direct, maşini care prelucrează patul germinativ fără răsturnarea brazdei, fapt ce ajută foarte mult la conservarea apei în sol.

De asemenea au fost prezentate maşini care la o singură trecere pregătesc patul germinativ şi execută şi semănatul reducând foarte mult costurile şi consumurile energetice pe unitatea de suprafață.

 

v Loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole pe osuprafață de 13.000 mp. Semințe și material săditor cu o genetică de înaltă calitate în culturile de toamnă  și primăvară – grâu, orz, rapiță, soia, mazăre, porumb și floarea soarelui, plante furajere, alături de produse pentru nutriția și protecția plantelor – toate prezentate la AgriPlanta – RomAgroTec 2015 de către firme renumite în domeniu, din țară și străinătate:

Citește și

Cmentariile sunt închise