AGRICULTURA ROMÂNIEI: AFARĂ-I VOPSIT GARDUL, ÎNĂUNTRU-I LEOPARDUL

46

Agricultura Romaniei a fost unul dintre subiectele de interes care s-au aflat pe agenda birocratilor de la Bruxelles.

Ministrul Petre Daea a fost doua zile prezent la Parlamentul European pt a sustine interesele agriculturii nationale in fata lui Phil Hogan Comisarului European pentru Dezvoltare Rurala. Complexitatea intalnirii a fost data de temele abordate: bunăstarea animalelor, problematica schimbărilor climatice din perspectiva irigațiilor și Politica Agricolă Comună.
Astfel, pentru măsura privind bunăstarea animalelor, Comisia Europeană a anunțat ca România urmează sa primească o scrisoare cu privire la deblocarea celor 25 mil euro. Comisarul a salutat depășirea obiectivelor inițiale ale planului de dezvoltare rurală, fapt care constituie un motiv în plus pentru aprobarea celei de-a 4-a modificări a PNDR.

Phil Hogan a felicitat România si pentru determinarea în clarificarea problemelor indicate de către Comisia Europeană pentru schemele de sprijin cuplat (pentru 2017 – 2020). A menționat că din cele 18 scheme supuse analizei, 15 sunt complet soluționate, indicând disponibilitatea de a găsi soluții și pentru cele trei măsuri care vizează sectorul zootehnic.

Citește și

Cmentariile sunt închise