Agricultura românească a atras 5 miliarde de euro din fondurile europene, până în mai

banimanass

Potrivit datelor comunicate de Ministerul Agriculturii, până la sfârșitul lunii aprilie 2013, România reușise să atragă 5 miliarde de euro prin intermediul proiectelor de investiţii pe fonduri europene în agricultură, după cum se arată pe recolta.eu. Suma reprezintă o creștere de 13%, față de începutul anului 2013.

Reprezentanții MADR au explicat că 20% din fondurile direcționate către România de Comisia Europeană au fost pentru Măsura 322, pe linia proiectelor de dezvoltarea pentru “renovarea, dezvoltarea satelor şi pentru îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală”.

Investițiile făcute prin această măsură au în vedere dezvoltarea infrastructurii din mediul rural. În intervalul februarie – aprilie, pentru proiectele depuse în cadrul Măsurii 322 au fost făcute plăți de 86 milioane de euro, iar din 2007 până acum au fost atrase fonduri de 1,1 miliarde de euro pentru această măsură.

Până la sfârșitul anului 2013, agricultura românească are de atras 9 miliarde de euro, disponibile în exercițiul financiar 2007 – 2013. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult