AGRICULTURA LA RAPORT: Turismul si uleiurile aromatice,așii din măneca cultivatorilor de lavandă

Afacerile cu lavandă cuceresc treptat, dar sigur, România. Daniel Sabău și Anca Șerpar, doi cultivatori de lavandă din Ardeal, și-au prezentat culturile în cadrul emisiunii Agricultura la raport, de la AGRO TV.

Daniel Sabău a explicat că în România există un potențial remarcabil în ceea ce privește cultura acestei plante, mai ales în condițiile în care Bulgaria a devenit în ultimii ani, principalul producător de ulei de lavandă, după ce în Franța a înregistrat o scădere a producțiile. Scăderea producțiilor din Vestul Europei deschid, de fapt, drumul pentru cultivatorii din România către marii producători de detergent sau de parfumuri. “Nu visez să ajungem pe primul loc din Europa în ceea ce privește cultura lavandei, dar pe un loc second am putea ajunge”, a afirmat Daniel Sabău.

Anca Șerpar este o tânără care cultivă lavandă undeva în apropierea Clujului. Aceasta a declarat că în România a venit momentul în care să fie înființată o asociație a cultivatorilor de lavandă, prin intermediul căreia să le fie oferite cultivatorilor informații utile și actuale.

Mai multe declarații aici:

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult