Agricultura ecologică va avea la dispoziție o bază de date de semințe autohtone

29

rosiiecologMinisterul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a decis să creeze cadrul legislativ pentru constituirea bazei de date pentru seminţe sau material vegetativ săditor în sectorul agricultură ecologică, potrivit unui proiect de ordin publicat pe site-ul ministerului.

Proiectul de act normativ stabilește că publicul va putea accesa această bază de date pe site-ul MADR, secţiunea alocată sectorului agricultură ecologică, unde sunt prezentate şi informaţiile necesare pentru utilizarea bazei de date, cadrul legal şi alte informaţii de interes.

Furnizorii de seminţe şi cartofi de sămânţă obţinute prin metoda de producţie ecologică urmează să se înregistreze la direcţiile pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti prin completarea unor formulare speciale care să ateste că producătorul deține toate certificările necesare pentru agricultura ecologică și a fost supus sistemului de control prevăzut de regulamentele europene în vigoare.

“Toate speciile pentru care există ofertă de seminţe ecologice pot fi incluse în baza de date. (2) Speciile şi varietăţile care se pot introduce în baza de date trebuie să respecte legislaţia comunitară şi naţională privind comercializarea seminţelor şi să fie produse conform regulilor de producţie ecologică. (3) Soiurile care nu au fost înregistrate în baza de date sunt considerate indisponibile”, mai prevede noul proiect MADR. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise