Agricultura ecologică pentru fermierii profesioniști. Tehnologii şi îngrăşăminte

gradinaSuprafețele cultivate în sistemele de agricultură ecologică au crescut ajungând conform statisticilor publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii la aproape 290 mii ha din care peste 150 mii ha sunt cultivate cu cereale și plante tehnice.

Performanța culturilor agricole din cadrul sistemelor de agricultură ecologică depinde foarte mult de tehnologia aplicată de către fermieri și implicit de îngrașăminte organice de natură vegetală.
Tehnologia de fertilizare la grâul ecologic constă în aplicarea primăvara devreme, după plecarea în vegetație a culturii a unui cu un amestec deNutrigreen AD (2 l/ha) + Magnesiogreen Bio (3 kg/ha). Nutrigreen AD furnizează plantelor aminoacizi care ajută la depășirea condițiilor de stress, cauzate de schimbările bruște de temperatură. De asemenea, Nutrigreen AD are un rol foarte important în creșterea permeabilității membranelor celulare, rezultând o mai bună absorbție a elementelor nutritive. Magneziogreen Bio este un produs ce conține sulfat de magneziu, care asigură plantei necesarul de sulf și de magneziu pentru procesele fiziologice.
După faza de alungire a paiului se va mai aplica un tratament cuMagnesiogreen BIO (3 kg/ha), acesta asigură și necesarul de sulf pentru creșterea calității de panificație a recoltei. Dupa faza de burdufNutrigreen AD (2 l/ha) + Borogreen L (1 l/ha). Aplicarea simultană a acestor produse sporește capacitatea de sinteză a plantelor și favorizează translocarea produselor de sinteză în organele de depozitare din plantă (Boabe).
La cultura de floarea soarelui se recomandă aplicarea în faza de 4-6 frunze a produselor Nutrigreen AD (2 l/ha) + Borogreen L (1 l/ha).Nutrigreen AD furnizează plantelor aminoacizi care ajută la depășirea condițiilor de stress, cauzate de schimbările bruște de temperatură. De asemenea, Nutrigreen AD are un rol foarte important în creșterea permeabilității membranelor celulare, rezultând o mai bună absorbție a elementelor nutritive, lucru foarte important în primele faze de vegetație când planta are nevoie de elementele nutritive în vederea unei dezvoltări rapide. Borogreen L acoperă necesarul de bor al florii soarelui. Tratamentul se poate repeta până în faza de apariție a butonului floral.
Cultura de porumb cultivată în sistem de agricultură ecologică se va fertiliza cu NUTRIGREEN AD (2 l/ha) + BOROGREEN L (1 l/ha) în faza de 4-6 frunze, urmând ca tratamentul să se repete în faza de 8-10 frunze.
Pentru fermierii care doresc o variantă mai economică, Nutrigreen AD se poate înlocui cu VITAVEN (2 l/ha), un produs organic ce conține 10% aminoacizi de natură vegetală din care 7% sunt reprezentați de glicina betaina, în amestec cu extracte vegetale și polizaharide. Astfel, pentru creșterea producțiilor și stabilitatea lor se recomandă aplicarea unor fertilizări echilibrate cu ingrasaminte organice de natură vegetala. (Sursa> AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole