6 decembrie 2021 - 16:46

“Agricultura beneficiază de subvenții, iar industria alimentară de amenzi”

Sorin Minea, președintele Romalimenta, a spus lucrurilor pe nume la Romanian Agribusiness Conference.

sorinminea

Lucrurile nu sunt tocmai simple pentru cei care lucrează în agricultură sau în industria alimentară de la noi din țară. Sorin Minea, președintele Romalimenta, este deranjat de faptul că statul român îi tratează pe agricultori total diferit față de procesatori.

”Procesare există în România. De ce nu se cumpără materie primă din România? Industria alimentară din România s-a născut în 1990. A mers mai departe fără a avea o legislație. De atunci, singura măsura bună a fost scăderea TVA. Domeniul este impărtit în două: agricultori și industria alimentară. Este normal, așa este peste tot în UE și toată lumea vrea să facă profit. Agricultura beneficiază de subvenţii așa cum sunt ele. Industria alimentară și procesatorii <<beneficiază>> de amenzi de la ANPC, ANSVSA etc”, este de părere Sorin Minea. .

”Etichetarea produselor românești la raft nu va aduce profit jucătorilor de pe plan local. Populismul va dăuna procesatorilor români, nu îi va ajuta pentru că România încearcă să-și câștige consumatorii din piața internă, în timp ce companiile din UE fac business în România. Ar trebui să fim și noi pe rafturile magazinelor din UE. Fără industrie alimentară vindem în portul Constanța. Ieftin”, a concluzionat Sorin Minea.