22 ianuarie 2022 - 13:40

Agricover Credit deschide o sucursalăîn Brăila

agricAgricover Credit inaugurează o nouă sucursală la Brăila, aceasta fiind a treia dintr-o serie de sucursale pe care compania intenţionează să le deschidă în perioada următoare.

După extinderea în două regiuni agricole cheie, prin deschiderea sucursalelor din Slobozia şi Iaşi, Agricover Credit îşi continuă linia strategică ce vizează eficienţa operaţională şi proximitatea faţă de clienţi, prin explorarea unei noi zone cu potenţial de creştere.

„Agricultura reprezintă o componentă importantă în susţinerea economiei judeţului Brăila, iar noi ne propunem să contribuim la dezvoltarea fermierilor din această zonă. În acest sens, venim cu soluţiide finanţare inovatoare care răspund prompt nevoilor lorpentru dezvoltarea unui business performant în agricultură.Deschiderea acestei sucursale ne ajută, totodată, să fim mai aproape de clienţii din această regiune”, a declarat Robert Rekkers, director general Agricover Credit.

Agricover Credit are peste 230 de clienţi în regiunea Brăilei şi vizează atât creşterea numărului acestora cât şi extinderea segmentului de clienţi care exploatează între 50-150 de hectare.

Obiectivul principal este de a oferi acestora soluţii de finanţare performante, specifice nevoilor zonei şi fermierilor, fie căe vorba de legumicultură, cultură mare sau ferme zootehnice.

„Deschiderea acestei sucursale ne permite sărăspundem mai rapid nevoilor fermierilor şi să creştem calitatea serviciilor oferite. Lansăm produse personalizate, inovatoare care răspund nu doar cerinţelor, ci contribuie la creşterea şi dezvoltarea fermelor şi la susţinerea performanţei acestora”, a declarat Robert Rekkers, Director General Agricover Credit.„Am identificat în zona Brăilei pesteo mie de fermieri competitivi, pregătiţi să genereze o agricultură modernă şi profitabilă. Ne propunem să fim alături de aceştia şi să le oferim soluţiile de finanţare de care au nevoie pentru continuarea dezvoltării”, a adăugat acesta

La nivel naţional, Agricover Credit a acordat credite în valoare de 837 de milioane de Lei în 2014, ajungând în prezent la un număr de 1650 clienţi. Agricover Credit oferă fermierilor două mari categorii de soluţii de creditare: credite de capital de lucru,pentru achiziţia de inputuri, plata facturilor curente, salariişi alte cheltuieli şi credite pentru finanţarea investiţiilor, precum achiziţii de utilaje, teren, silozuri, echipamente. Ambele categorii de credite se acordă rapid, fără birocraţie, cele mai căutate fiind creditele pentru achiziţia de inputuri. Valoarea creditelor de capital circulant necesar activităţii de producţie şi achiziţiei inputurilor s-a dublat în ultimii trei ani, ajungând la peste 600 milioane lei.

Anul agricol 2015 a fost marcat de secetă, producţii reduse şi fluctuaţii de preţ. Condiţiile pieţei au impus, astfel, o intensificarea preocupării fermierilorde a identifica soluţii şi alternative pentru desfacerea cât mai avantajoasă a producţiei. „În acest context,păstrând un dialog continuu cu clienţii noştri, am reuşit să găsim împreună soluţii pentru ca fermierii să aibă la dispoziţie banii de care au nevoie pentru continuarea activităţii fărăpresiunea vânzării recoltei la un anumit moment şi preţ. Ne referim atât la soluţii de refinanţare a creditelor acordate, cât şi la credite noi pe baza stocului de cereale”, a menţionat Robert Rekkers.