AGRARIA – Evenimentul agricol nr. 1 al Transilvaniei O nouă provocare, un nou succes

10

image008Internațional pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie – AGRARIA și-a închis porțile duminică, 26 aprilie 2015 confirmându-ne că am luat o decizie, pe cât de grea, pe atât de bună de a schimba locația tradițională și de a organiza evenimentul acolo unde se face și agricultura: în câmp.

Succesul Târgului AGRARIA 2015 este demonstrat de cifrele acestei ediții:

 • 18.700 de vizitatori
 • 330 de expozanți și co-expozanți, dintre care 205 de expozanți direcți
 •  expozanți din 14 țări: România, Austria, Bulgaria, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Republica Moldova, Slovacia, Spania, Turcia și Ungaria
 • 55.000 mp spațiu expozițional brut, din care 27.000 mp spațiu net expoziţional

Peste 400 de fermieri au avut ocazia să conducă un tractor în zona de demonstrații ”Tractor și Tractorist”. Tractoarele prezente în  zona demo au fost puse la dispoziție de firmele Agri Alianța (Kubota), NHR Agropartners (New Holland), Agrocomert Holding, (Claas), Titan Machinery (Case), Ipso Agricultura (John Deere) și General Leasing (Massey Ferguson)

Deschiderea oficială a celei de-a 21-a ediții a Târgului AGRARIA a avut loc în prezența a numeroase oficialități, atât din țară, cât și din străinătate, printre care:

 • George Turtoi, secretar de Stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale
 •  Aurelia Cristea, deputat
 • Vakar Istvan, președinte Consiliul Județean Cluj
 • Ioan Oleleu, președinte AgroTransilvania Cluster și vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj
 • Mile Lajos, consul General – Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca
 • Rudolf Lukavsky, atașatul Comercial al Ambasadei Austriei la Bucuresti
 •  Reinder Schaap, consilier pe probleme de agricultură al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la București
 • Prof. Univ. Dr. Liviu Mărghitaș, președinte Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca
 •  Mihai Puțintei, directorul General al APIA
 • Ioan Bucur, viceprimar, Primăria Jucu
 • Călin Fărgaciu, membru fondator Cooperativa Agricolă Someș-Arieș și
 • Bernd Koch, managing Director al DLG International GmbH

Desfășurat în perioada 23-26 aprilie la Jucu, județul Cluj, pe Platforma Industrială TETAROM III, Târgul Internațional pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie –AGRARIA, organizată de DLG INTERMARKETING a beneficiat din plin de spațiul generos oferit de noua locație, aducând și pentru zona transilvană noul concept de eveniment agricol în câmp, unic prin complexitatea sa.

Vizitatorii au putut participa la toate evenimentele conexe, acestea fiind special gândite pentru a nu se suprapune ca intervale orare de desfășurare.

Expoziție de animale de rasă și prezentări zilnice în ring a celor mai valoroase exemplare de bovine și cabaline, pe o suprafață generoasă.

Genetică bovină de top prezentată de:

–          Cooperativa Agricolă Someș-Arieș

–          Semtest BVN Târgu Mureș

–          Biagen Select

Promovarea creșterii bivolilor prin Asociația Crescătorilor de Bivoli din Transilvania

Crescători de păsări, cai (crescători renumiți pentru zona Transilvaniei) și ovine prin Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine IJARUL și Asociația crescătorilor de ovine Cluj

Demonstrații comentate cu mașini de erbicidat testate în condiții de câmp, pe Bumpy Road, simularea unui teren accidentat – In premiera la AGRARIA!

S-au putut urmări demonstraţii practice cu maşinile de tratamente fitosanitare care se vor deplasa pe un teren denivelat. Stabilitatea rampelor la maşinile de erbicidat asigură o înălţime constantă a duzelor de pulverizare faţă de suprafaţa ţintă şi în acelaşi timp asigură o viteză constantă de deplasare a duzelor în special pe capetele rampelor.

O stabilitate bună a rampei de erbicidat, precum și un sistem de amortizare a șocurilor, asigură o aplicare longitudinală și transversală uniformă si cu doză constantă.

Cu ajutorul unui sistem de compensare a înclinației laterale, se poate lucra și pe terenuri în pantă.

În cadrul demonstrațiilor cu mașini de erbicidat din cadrul expoziției, ați avut ocazia să vă formați o părere despre stabilitatea rampelor la maşinile fitosanitare prin  deplasarea pe Bumpy Road şi să vedeţi modul de evoluţie a tehnicii pentru îmbunătăţire a acestui parametru.

Fermierii și cei interesați au putut urmări modul în care se realizează măcinarea cerealelor, dozarea automată în funcție de rețeta componentelor și modul de realizare a amestecului, precum și cele mai moderne soluții pentru depozitarea și transportul furajelor.

Dezbateri și prezentări pe teme din agricultură care au stârnit interesul celor prezenți datorită subiectelor alese:

–          Protecția și conservarea solurilor, prezentată de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca în parteneriat cu Azomureș SA

–          Soluții pentru protecția și sănătatea plantelor. Tratamente pentru pomi fructiferi. Combaterea bolilor foliare la cerealele păioase. Cultura porumbului, prezentată de AgroExpert Cluj-Napoca

–          Eliminarea cotei de lapte. Strategii de piață și soluții practice pentru fermieri, prezentată de Semtest SA

Citește și

Cmentariile sunt închise