Află de la astrologul Libertăţii, Elena Bunescu, cum vor evolua economia, politica, agricultura şi sănătatea din ţara noastră în 2013

Am intrat în 2013 cu mari speranţe, după un 2012 ameninţat de apocalipsă şi o perioadă de câţiva ani în care criza ne-a adus în pragul sărăciei pe mulţi dintre noi. Şi totuşi, încă nu am ieşit la liman. Astrologul Libertăţii, Elena Bunescu, a schiţat destinul României în următoarele 12 luni, iar ce e scris în stele nu e deloc încurajator. Se pare că ne aşteaptă mari încercări în toate domeniile, nicidecum liniştea la care speram cu toţii

 

2013 e un an care poate provoca atâta confuzie în vieţile noastre, încât vom căuta soluţii acolo unde nu ne-am fi gândit niciodată să le căutăm. Fiecare dintre noi va fi puternic afectat de această stare de alertă, derută şi nevoie de vindecare sufletească şi trupească, pentru că vom simţi cu toţii că nu mai putem trăi ca până acum.

Anul în care tocmai am păşit se anunţă unul complicat, cum nu am mai trăit până acum. Fiecare dintre noi îşi va pune problema orientării – evoluăm împreună sau supravieţuim separat.

2013 aduce lecţii de viaţă esenţiale, care pentru cei pregătiţi se vor dovedi nepreţuite. Direcţia de evoluţie principală este maturizarea la nivelul emoţiilor, adică al reacţiilor faţă de evenimente, persoane sau situaţii. Stilul de viaţă primitiv, lipsit de moralitate, conştiinţă şi atenţie se va dovedi falimentar. Acest fapt poate deveni un impuls puternic spre schimbare din interior, la nivelul fiecărui individ.

Multă nesiguranţă la nivel social

La nivel social, politic şi economic vor continua principalele tendinţe ale anului trecut, aşa că ne putem aştepta la evenimente surprinzătoare, cu impact negativ asupra tuturor – rescrierea regulilor, a legilor şi chiar modificarea din mers a unor cutume, fapt care va genera multă nesiguranţă la nivel social, scăderea încrederii între oameni şi a bucuriei de a trăi.

A doua jumătate a anului va părea, la suprafaţă, mult mai bună şi mai spornică, ca şi cum s-ar împlini dorinţa generală din societate să ne meargă şi nouă mai bine treburile. Va fi însă un spor iluzoriu, temporar şi puternic frânat de factorul intern.

Se poate spune că în noul an ţara noastră îşi va vedea cu ochii adevăraţii inamici, cei din interior, care îi frânează progresul sau chiar vor să o tragă înapoi.

Culturile, distruse de secetă şi de inundaţii

Agricultura, puternic condiţionată de condiţiile climaterice, va evolua haotic, ca şi vremea. În prima jumătate a anului ne va pune probleme prin schimbările dese, care nu vor permite efectuarea muncilor specifice sezonului. Din iulie se vor ivi alte complicaţii, provocate de apă – în unele zone va fi secetă, în altele, inundaţii. Se poate accentua tendinţa ţăranilor de a renunţa la culturile tradiţionale şi de a adopta unele străine de aceste meleaguri, pentru a fi eficienţi şi rentabili, fără a fi preocupaţi de nevoile populaţiei.

Pe scena politică au loc mişcări de trupe

În plan politic, vom asista la mişcări de trupe spectaculoase, menite să întărească poziţia unuia sau a altuia dintre actorii principali de pe scenă.

Se pare că premierul Ponta şi preşedintele Băsescu, principalii actori politici, vor continua să negocieze dur şi anul acesta - foto: EPA

Ceea ce s-a creionat în decembrie anul trecut nu va rămâne însă aşa, la sfârşitul lunii ianuarie se va reveni asupra acestei formule, schimbân- du-se anumite lucruri, pe ici, pe colo, în locurile esenţiale. Prima jumătate a anului va semăna puţin cu ultima parte a lui 2012 – multe vorbe, puţine fapte, aranjamente de culise, negocieri dure între lideri, care au uitat că au ajuns într-o anumită postură datorită oamenilor care i-au votat şi faţă de care au o datorie uriaşă. În a doua parte a anului, pot avea câştig de cauză – în folosul lor, nu pentru binele tuturor – cei care ţipă mai tare despre interesul naţional, care se adaptează mai bine rolului de patrioţi înfocaţi, capabili să facă sacrificii pentru ţară.

România va rămâne în atenţia structurilor europene şi a altor organizaţii care au interese strategice în această zonă. Se va dovedi reală temerea acestora că nu se poate pune bază pe ceea ce liderii noştri promit sau chiar semnează. Aceştia din urmă vor încălca promisiuni, tratate, înţelegeri îndelung negociate sau simple acorduri, în numele unui interes naţional care va deveni monedă de schimb, deşi nu mai crede nimeni în el.

Sistemul sanitar, zguduit din temelii

Sistemul sanitar va fi în continuare măcinat de probleme - foto: EVZ

Domeniul sanitar va fi puternic zguduit, pentru că va ieşi la iveală disproporţia dintre nevoile populaţiei şi ceea ce oferă sistemul, care e aproape în colaps. Se vor lua măsuri menite să acopere golurile, fără rezultate însă.

Criza continuă şi ne lasă fără bani

Cu un leu instabil, în 2013 vom fi şi mai săraci

Domeniul economic, supus în totalitate celui politic şi celui social, va evolua conform temerilor nemărturisite ale celor mai mulţi dintre noi, adică prost şi chiar foarte prost, în anumite momente. Moneda naţională va suferi fluctuaţii neobişnuite, cauzele fiind atât interne, cât şi externe. Din iulie vor interveni modificări importante ale politicilor monetare la nivel european şi mondial. Liderii vor lua decizii considerate bune în teoria economică, dar dezastruoase pentru populaţie, prin efectele lor. Povara crizei economice ar putea fi transferată, în acest fel, pe umerii celor mulţi.

Numerologul Mircea Georgescu: «Câştigurile vor stagna»

Urmează un an pe care majoritatea economiştilor îl cataloghează drept greu. Ce ar fi de făcut? Pentru a avea câteva puncte de orientare, numerologul Mircea Georgescu (foto), specialist în ştiinţe ezoterice, cunoscut sub pseudonimul Lemi Gemil Mecari, a calculat pentru Libertatea trăsăturile numerologice principale ale anului în care tocmai am intrat.

2013 se află sub influenţa cifrei 6 (2013 se desface în bucăţi astfel: 2+0+1+3=6 – n.r.). Iată ce înseamnă asta:

• este anul norocului nemuncit, adică e favorizat norocul, fără nici o legătură cu meritele. Ar putea fi, pentru unii, anul marilor lovituri;
• cariera nu va reprezenta o prioritate, exceptând persoanele care sunt implicate în domenii ce au la bază talente speciale, precum arta ori negocierile. Câştigurile băneşti vor stagna sau vor veni cu ţârâita;

• va creşte tendinţa de bravare şi a implicării în situaţii riscante, uneori foarte periculoase;

• imobiliarele vor juca un rol important, putând fi vorba nu doar despre redecorări sau renovări, ci chiar despre extindere sau despre o nouă achiziţie;

• relaţiile de dragoste vor fi bune spre excelente, cu mai puţine dezamăgiri, dar în mică măsură vor fi finalizate cu angajamente pe termen lung. Adică ar trebui să ne aşteptăm la puţine căsătorii;

• părinţii nu se vor dovedi pregătiţi să accepte ca odraslele lor să nu urmeze tot timpul calea convenţională. Vor face tot ce le stă în putinţă spre a-i împiedica pe copii să facă propriile alegeri.

Sursa: http://www.libertatea.ro//detalii/articol/elena-bunescu-evolua-economia-politica-agricultura-sanatatea-noastra-2013-429424.html

.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult