Afla care sunt GRASIMILE de care are nevoie corpul tau

9

Ca urmare a unor studii efectuate in urma cu multi ani, grasimile au capatat o reputatie proasta. Din cauza interpretarilor gresite, am fost informati ca nu este bine sa consumam produse ce contin grasimi deoarece asta va conduce la aparitia obezitatii si a bolilor de inima. Insa, lucrurile nu stau chiar asa, transmite MEDIAFAX.
Desi ni se spune constant ca produsele ce contin grasimi sunt responsabile pentru cresterea colesterolului, a blocarii arterelor si pentru cresterea in greutate, trebuie stiut ca exista si grasimi bune pentru organism, scrie The Huffington Post.


„Dietele sarace in grasimi au dat gres”, spune Frank Hu, profesor de nutritie si epidemiologie la Harvard. „Nivelul de obezitate in America a crescut foarte mult in ultimii ani chiar daca aportul de grasimi a scazut”, a continuat acesta.
Deci, oamenii de stiinta incep sa renunte la sintagma „grasimile nu sunt bune” si la fel ar trebui sa facem si noi, mai scrie The Huffington Post.
La fel ca si proteinele si carbohidratii, lipidele, numite si grasimi, sunt substante esentiale pentru om. „Grasimile sunt o importanta sursa de energie si sunt vitale pentru mentinere sanatatii pielii sau a parului”, spune Bonnie Taub-Dix, autoarea unei carti despre nutritie.
O informatie si mai surprinzatoare: consumul de grasimi „bune” (grasimile nesaturate) poate conduce chiar la reducerea riscului de a dezvolta diabet, boli de inima sau obezitate, si imbunatateste nivelul colesterolului. Deci, nu este atat de important cate lipide introducem in organism, caci corpul le poate fabrica singur, ci conteaza cantitatea si felul de acizi grasi esentiali ce intra in organism odata cu hrana, deoarece acestia nu pot fi sintetizati de catre om, dar pe baza lor se pot construi toate lipidele de care organismul are nevoie.

Citește și

Cmentariile sunt închise