AFIR pune la bătaie 75 milioane EURO pentru tinerii fermieri! Primele proiecte au fost deja depuse

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a lansat sesiunea de depunere a proiectelor pe submăsura 4.1 – investiții în exploatații agricole, în scopul obținerii de către fermieri a finanțării din fonduri europene pentru a-și moderniza fermele.

Anul acesta, submăsura 4.1 este împărțită în mai multe componente distincte, printre care și o componentă dedicată strict tinerilor fermieri, cu un buget total de 75 de milioane de euro.

Potrivit informațiilor oficiale de pe site-ul AFIR, primele cinci proiecte pe această componentă au fost deja depuse, în valoare de 1.303.787 euro, fiind de altfel singura componentă a submăsurii 4.1 pe care s-au depus proiecte până acum. Acest lucru denotă interesul tinerilor fermieri pentru a obține finanțările puse la dispoziție de AFIR, astfel că doritorii ar trebui să își pună la punct dosarele cât mai repede și să le depună.

Reamintim că, per total, submăsura 4.1 are o alocare financiară de 760 de milioane de euro. Componentele acestei linii de finanțare sunt următoarele:

  • 4.1.1 – Achiziții simple de utilaje agricole și/ sau irigații, drenaj, desecare la nivelul fermei – vegetal;
  • 4.1.2 – Condiționare și procesare în fermă și marketing – modernizare exploatație – vegetal, exceptând legumicultura și cartofii;
  • 4.1.3 – Condiționare și procesare în fermă și marketing – modernizare exploatație –
    zootehnic;
  • 4.1.4 – Tineri fermieri – achiziție utilaje
  • 4.1.5 – Investiții în zootehnie (producție primară, condiționare și marketing) – NAȚIONAL;
  • 4.1.6 – Investiții în zootehnie (producție primară, condiționare și marketing) – MONTAN;
  • 4.1.7 – Legume (inclusiv în spații protejate) și cartofi (productie primară, condiționare și marketing) – înființare, extindere, modernizare;
  • 4.1.8 – Condiționare, procesare și marketing – legume, cartofi- modernizare exploataţie.

Sesiunea de depunere a proiectelor este deschisă în perioada 25 octombrie, ora 9:00 – 25 ianuarie 2022, ora 16:00.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole