AFIR pune la bătaie 21,3 milioane de euro! De LUNI se depun cererile de finanțare pentru submăsura 17.1!

Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) lansează în perioada 2 octombrie-15 decembrie 2023 cea de-a 5-a sesiune de depunere a cererilor de finanţare pentru submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor”.

Potrivit reprezentanților AFIR, în cadrul acestei sesiuni se pot depune atât cererile de finanțare aferente sectorului vegetal, pentru polițele încheiate pentru culturile de toamnă aferente anului 2022 și culturile de primăvară aferente anului 2023, cât și cererile de finanțare aferente sectorului zootehnic, pentru polițele încheiate în anul 2023, din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020).

Fondurile disponibile pentru submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor” sunt de 21.378.798 de euro, existând posibilitatea ca, în funcție de interesul manifestat de potențialii beneficiari, această sumă să fie suplimentată.

Depunerea Cererilor de finanțare pentru sM 17.1, se va face on-line pe https://online.afir.info (în cadrul secțiunii de culoare albastră aflată în partea superioară a paginii principale), conform precizărilor din Ghidul Solicitantului, începând din data de 2 octombrie 2023, ora 09:00. Solicitantul de finanţare trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în Ghidul Solicitantului aferent acestei submăsuri. Ghidurile solicitantului pentru fiecare submăsură se aprobă prin Ordin al Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și sunt publicate pe site-ul Agenţiei pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Termenul limită de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte aferentă sM 17.1 este de 15 decembrie 2023, ora 16:00.

Te-ar putea interesa și: Nu ratați, de la 15 octombrie: Fonduri europene prin AFIR, de la 3 la 10 milioane de euro pe proiect!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole