AFIR lansează astăzi cea mai mare măsură de finanțare pentru fermieri

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) lansează astăzi, 25 octombrie 2021, sesiunea de depunere a proiectelor de finanțare pentru submăsura 4.1 – Investiții în exploatații agricole.

Prin această submăsură, AFIR pune la bătaie un buget total de 760 milioane de euro, împărțit în 8 componente pe care fermierii le pot accesa în funcție de specificul fermei pe care o dețin. Componentele sunt următoarele:

  • 4.1.1 – Achiziții simple de utilaje agricole și/ sau irigații, drenaj, desecare la nivelul fermei – vegetal;
  • 4.1.2 – Condiționare și procesare în fermă și marketing – modernizare exploatație – vegetal, exceptând legumicultura și cartofii;
  • 4.1.3 – Condiționare și procesare în fermă și marketing – modernizare exploatație –
    zootehnic;
  • 4.1.4 – Tineri fermieri – achiziție utilaje
  • 4.1.5 – Investiții în zootehnie (producție primară, condiționare și marketing) – NAȚIONAL;
  • 4.1.6 – Investiții în zootehnie (producție primară, condiționare și marketing) – MONTAN;
  • 4.1.7 – Legume (inclusiv în spații protejate) și cartofi (productie primară, condiționare și marketing) – înființare, extindere, modernizare;
  • 4.1.8 – Condiționare, procesare și marketing – legume, cartofi- modernizare exploataţie.

În Ghidul solicitantului, publicat de AFIR pe pagina oficială de internet, www.afir.info, se arată că solicitanții eligibili pentru sprijinul acordat prin submăsura 4.1 – Investiții în exploatații agricole sunt fermierii a căror exploatație se situează pe teritoriul României și care desfășoară o activitate agricolă.

Cuantumul sprijinului acordate pornește de la 30% și poate ajunge la maximum 90%, în funcție de dimensiunea economică a exploatației, de tipul de beneficiar și de investițiile ce urmează a se realiza prin proiect.

Detalii privind tipurile de investiții și condițiile specifice accesării de fonduri europene pentru investiții în exploatații agricole pot fi consultate gratuit pe www.afir.info. Ghidul solicitantului și anexele aferente acestuia, la secțiunea „Investiții PNDR”, pagina dedicată submăsurii 4.1. Cererile de finanțare se depun on-line, pe site-ul AFIR.

Sesiunea va fi deschisă în perioada 25 octombrie, ora 9:00 – 25 ianuarie 2022, ora 16:00.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole