AFIR: Întâlnire pentru lămurirea aspectelor interpretabile din Ghidul privind condiţiile artificiale

21

szakal2Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a participat, vineri, 29 ianuarie, la întâlnirea de lucru dintre reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și cei ai Asociației Române a Băncilor (ARB). Evenimentul este parte a întâlnirilor periodice ca urmare a semnării protocolului de colaborare interinstituțional. La eveniment au participat Directorul General AFIR,  Andras SZAKAL, Gheorghiță CORBU, consilier al ministrului Agriculturii, precum și directori ai direcțiilor tehnice de specialitate din Agenție.

Scopul acestor întâlniri a fost acela de a stabili, evalua și calibra măsurile și acțiunile semnatarilor protocolului pentru a crește accesul la finanțarea europeană nerambursabilă a potențialilor beneficiari ai PNDR.

Printre subiectele abordate au fost clarificarea aspectelor interpretabile cuprinse în Ghidul privind condițiile artificiale, modificarea precum și completarea HG 226/2015 și a OUG 49/2015 pentru a facilita accesul la finanțare a beneficiarilor și potențialilor beneficiari ai PNDR.

‘Aceste întâlniri au rolul de a instituționaliza și suda relația de parteneriat dintre semnatarii protocolului de colaborare. MADR și AFIR sunt instituții cu atribuții în acordarea de fonduri europene nerambursabile pentru agricultură și dezvoltare rurală în timp ce Băncile comerciale pot sprijini cofinanțarea proiectelor de către beneficiari.

Este necesar să fie stabilite măsuri comune și concrete la situațiile cu care ne confruntăm și sperăm că în cel mai scurt timp să eliminăm unele obstacole care îngreunează accesul la creditare a celor ce accesează Programului Național de Dezvoltare Rurală,’ a declarat Andras SZAKAL, Director General al AFIR.

De asemenea, în cadrul discuțiilor s-a decis și asupra modului în care va decurge colaborarea viitoare între AFIR și ARB, stabilindu-se întâlniri lunare pentru analizarea problemelor punctuale legate de relația dintre bănci și beneficiarii PNDR apărute în implementarea proiectelor. Totodată, colaborarea va cuprinde și întâlniri cu beneficiarii, organizate în teritoriu.

Citește și

Cmentariile sunt închise