26 mai 2022 - 18:17

AFIR, finanțare de aproape 880 de milioane de euro pentru tinerii fermieri

Agenția pentru Finanțarea Investițiior Rurale (AFIR) a încheiat până acum contracte de finanțare cu 18.248 de tineri fermieri, în valoare totală de 879,6 milioane de euro, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

Porivit reprezentanților AFIR, sprijinul pentru tinerii fermieri care investesc în agricultură și dezvoltarea mediului rural se realizează prin intermediul mai multor linii de finanțare din cadrul PNDR 2020.

„Înnoirea satului românesc și modernizarea reală a economiei agrare românești nu se pot realiza fără aportul tinerilor. Interesul acestora față de investițiile agricole este foarte mare iar acest lucru ne-a bucurat și ne-a dat speranță. AFIR a încercat, de-alungul implementării PNDR 2020, dar și a perioadei de tranziție 2021 – 2022, să ofere cât mai multe șanse tinerilor fermieri și antreprenori. Este nevoie de mult mai mult sprijin financiar pentru a asigura un impact esențial în dezvoltarea zonelor rurale iar viitorul Plan Național Strategic va oferi o varietate mai mare de oportunități”, a menționat Dorin Opreanu, directorul general al AFIR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.