Afacerile cu ciuperci intră în epoca Pleurotus. Bussines-ul poate fi pornit cu doar 500 de euro

60

pleurotusDespre înființarea unei ciupercării s-au scris multe. De la cărți până la CD-uri, toate care promit să îți dezvoluie tot ce trebuie să știi pentru a face profit dintr-o afacere cu ciuperci. Lucrurile nu sunt însă atât de simple, apreciază însă Răzvan Tinca, ciupercar cu experiență și, în prezent, consultant pentru cei care vor să înceapă un astfel de business în agricultură.

Răzvan Tinca spune că o mică afacere cu ciuperci poate fi înființată de orice familie din România și este o oportunitate de afaceri în agricultură chiar și pentru persoanele care nu dețin teren agricol. Cu o investiție inițială de 500 de euro și deținând spațiul adecvat (o mică clădire în curte, un beci spațios, etc.), ciupercăria poate aduce un venit lunar de 1.000 – 1.500 de lei.

Contează însă să reușești să îți vinzi marfa pentru că, spre deosebire de legume sau pepeni, la ciuperci, intermediarii nu vin să ia marfa din curtea producătorului.

”Costurile cu transportul ciupercilor până la en-grosiști nu este mic, mai ales dacă stai la țară. Mai mult, trebuie investit în spații de depozitare pentru că ciupercile sunt perisabile”, explică Tinca o parte din capcanele afacerii cu ciuperci. (Integral pe agrointel.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise