Afacerile Agricola Bacău au crescut cu 8% anul trecut, la 592,5 milioane de lei

24

Grupul de firme Agricola Bacău a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 592,49 milioane lei (aproximativ 133 milioane de euro), în creştere cu 8% faţă de 2011, veniturile fiind obţinute în principal din comercializarea cărnii de pui.

“Anul trecut, vânzările noastre de carne de pui au crescut cu 7% în volum, la 32.320 de tone, respectiv cu 20% în valoare. 

Preţul mediu mai mare a fost obţinut în principal din mixul de produse comercializate, şi nu din scumpirea acestora”, a declarat joi într-un comunicat Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău.

În 2012, 81% din carnea de pui comercializată a fost refrigerată. De asemenea, 19% din producţia de carne a anului trecut a fost exportată în Germania, Olanda, Franţa, Grecia, cu 2% mai puţin decât în anul precedent. În 2012 Agricola a atras 11,21 milioane de euro din exporturi.

În ceea ce priveşte categoria mezeluri (salamurile crud-uscate şi preparatele fiert-afumate obţinute la Salbac, companie din cadrul grupului Agricola), cantitatea totală comercializată în 2012 a fost cu 2% mai mare faţă de anul precedent, în condiţiile unei contractări de 15 procente a pieţei de carne procesată, iar valoarea totală a vânzărilor a fost cu 19% mai mare decât în 2011.

Europrod, firmă din grup care comercializează semipreparate şi produse de tip ready-meal, şi-a menţinut anul trecut o cotă de piaţă de 19% şi poziţia de lider în categorie. Astfel, în 2012 faţă de anul precedent vânzările de semipreparate au crescut cu 11% în volum, respectiv cu 18% în valoare.

Agricola Bacău este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România şi principalul exportator din această categorie. Grupul este controlat de mai mulţi investitori români.

 

Sursa: http://www.economica.net/afacerile-agricola-bacau-au-crescut-cu-8prc-anul-trecut-la-592-5-milioane-de-lei_43910.html

Citește și

Cmentariile sunt închise