Afaceri profitabile cu afine, în Țara Făgărașului

62

afineggddÎn Țara Făgărașului, o mare parte din oameni a renunțat deja la clasicele culturi de cartofi și sfeclă și au început să cultive afine. Așadar, pe câmpurile din Viștea, Șercaia, Breaza și Săvăstreni deja cresc și aduc bani frumoși faimoasele fructe de pădure.

Pentru un hectar sunt necesare aproximativ 400 de tufe. După 8 ani, când planta ajunge la maturitate, de pe o tufă se recoltează 9 kg de afine. În funcție de materialul săditor folosit, afinele au mai multe perioade de recoltare.

Aceste fructe sănătoase au o sumedenie de întrebuințări, sunt folosite și ca aroma în mâncarea pentru bebeluși, la fabricarea de bomboane bio, în medicină, cosmetică și în industria băuturilor rafinate. Faptul că plantațiile de afine au început să ia amploare tot mai mult în Țara Făgărașului este benefic și pentru oamenii care au ocazia să câștige bani frumoși în sezonul de recoltare, deoarece aceștia câștigă pe zi între 60 și 100 de lei în funcție de cantitatea culeasă. Deja în comuna Viștea aproximativ 300 de oameni au venitul asigurat pe timp de vară din această afacere. (Integral pe bzf.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise