Afaceri de succes în agricultură, înfiinţate cu investiţii minime

pawuloniaÎn judeţul Alba, mai mulţi agricultori s-au orientat către culturi de nişă, care nu presupun investiţii băneşti masive, dar le aduc profit considerabil, chiar dacă în anumite cazuri nu imediat, ci după o perioadă de aşteptare. 

Astfel, un agricultor a  investit 2.500 de lei într-o plantaţie de Paulownia, lângă Jidvei, unde are deja 900 de pomi şi speră ca aceştia să îi aducă un profit de câteva ori mai mare decât investiţia, care a fost de aproximativ 8.000 de lei. Fascinaţi de ideea fermierului şi alţi gospodari din zonă îi cer sfatul pentru a pune bazele unor culturi asemănătoare.

Şi cultura de gălbenele poate fi extrem de profitabilă, după cum a descoperit un alt fermier. El a cumpărat în martie 12 kg de seminţe şi le-a semănat pe un hectar şi jumătate de teren, iar acum culege florile pe care le usucă şi le vinde cu 15 lei kilogramul, potrivit incont.ro.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult