Afaceri cu livadă de migdali: produci ieftin şi vinzi scump

83

migdaliMigdalii, ale căror fructe sunt atât de apreciate în industria dulciurilor, cresc peste tot prin curţile oamenilor, la fel cum în alte zone cresc prunii sau merii.

Iată câteva coordonate ale unei afaceri cu livada de migdali.

Una dintre aceste livezi de migdali îi aparţine renumitului savant român, prof. dr. acad. Mihai Bălănescu. Pe lângă livezile de meri şi de nuci şi pe lângă plantaţia de viţă-de-vie ce ocupă peste 5.000 de mp, savantul a ales să planteze migdali, ştiind că poate fi o afacere profitabilă şi că, mai mult decât atât, aceasta este mai puţin expusă riscurilor decât cultura viţei-de-vie.

„Pentru migdali, nu e nevoie de foarte mult efort. Practic, ei se mulţumesc cu ce le dă bunul Dumnezeu. Aici sunt feriţi de curenţi, solul este cel potrivit, iar temperaturile nu scad niciodată foarte mult. Chiar anul trecut am mai plantat migdali pe câteva sute de metri. Am pus sâmburi de migdale şi pomii se vor dezvolta puţin mai greu, dar dacă plantezi puieţi, pe care îi găseşti în apropiere, la pepiniera de la Istriţa, în trei ani pomii ajung pe rod. E bine să-i plantezi toamna, ca să aibă timp să intre închegaţi în iarnă. Tot toamna, prin septembrie, se şi culeg migdalii. Sâmburii, scoşi din capsula verde ca şi învelişul nucii, se pun la uscat. Se pot vinde ca atare sau se poate scoate miezul, care se introduce în apă clocotită pentru a fi curăţat de pieliţe. Anual obţin o producţie de 2.500kg/ha. (Integral pe adevarul.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise