Afacere de succes: Înființarea unei plantații de goji certificată bio

gojiAdrian Nicolae este din București și acum trei ani a decis să înființeze o plantație de bio certificată bio pe o suprafață de 2 hectare în localitatea Augustin din județul Brașov.

La trei ani de la demararea afacerii, investitorul se arată optimist și este convins că profitul obținut din explotația sa agricolă îi va fi suficient pentru a-și tripla suprafața cultivată. Mai mult, tot anul viitor, Adrian Nicolae intenționează să omologheze un soi românesc de goji.

Plantația de goji din județul Brașov nu este cea mai mare din țară și nici singura în care plantele sunt crescute în regim ecologic. Totuși, business-ul bucureșteanului a ajuns faimos mulțumită promovării intense pe care acesta și-a făcut-o pe internet. ”Despre goji și ce reprezintă acest fruct, am auzit în urmă cu trei ani. Am început prin a mă informa tot mai mult despre ce înseamnă o eventuală cultură de goji pe internet, precum și la producătorii cu experienţă ce gestionau deja plantații importante în România și în alte țări. Informațiile erau puține și greu de adunat”, povestește cultivatorul de goji.

Afacerea cu goji de la Brașov a pornit cu semințe aduse din China, din care s-au obținut 25.000 de plante sănătoase care au reprezentat baza plantației de două hectare. ”Lipsa informațiilor despre aceasta plantă a dus la întârzieri în dezvoltarea ei în 2013. Anul acesta lucrăm sub supravegherea unor specialiști în domeniu și pot sa zic că am fost feriți de eventuale probleme, iar plantele s-au dezvoltat foarte frumos”, spune fermierul.

Pepiniera goji deținută de Adrian Nicolae este autorizată și se află în perioada de conversie bio, urmând a fi certificată ecologic în curând. ”Pentru creșterea și dezvoltarea plantelor de goji au fost folosite doar substanțe nutritive aprobate în cultura ecologică, iar anul acesta am produs peste 35.000 plante goji bio soiul Ninxia NQ1”, dezvăluie investitorul. (Integral pe agrointel.ro)