Afacere de succes: Inchirierea brazilor de Crăciun

21

 bradggProprietarii pepinierilor de conifere ar trebui să urmărească atent tendințele pieței din țările occidentale unde revine moda brazilor naturali de Crăciun, însă aceștia sunt doar închiriați.

După ce s-a dovedit că brazii în ghiveci au cam aceiași soartă ca și cei tăiați – pentru că fără o plantare corectă și îngrijire specială, aceștia nu ”se prind”, proprietarii și comercianții din Vest s-au gândit că închirierea coniferelor este soluția pentru un Crăciun eco în care natura nu are de suferit.

Afacerea cu închirierea brazilor în ghiveci a pornit în Canada, răspândidu-se rapid în SUA și, recent, în Elveția și Franța. Se evită astfel măcelărirea brazilor, iar farmecul sărbătorilor este sporit de un brad ”adoptat” pe perioada sărbătorilor, spun reprezentanții companiei Treezmas care promovează acest nou trend în UE.

Bradul se comandă pe internet și este livrat acasă împreună cu un ”manual de îngrijire”. După sărbători, firma îl preia și îl transportă la pepiniera de la care provine. Dacă bradul se usucă, ceea ce se întâmplă în 20-30 % din cazuri din cauza temperaturii ridicate din locurile în care a fost amplasat, materialul lemnos este folosit drept combustibil sau este dat la reciclat. (Sursa: agrointel.ro)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise