Afacere cu mirodenii, din dragoste pentru plante. Doi soţi din Arad au învăţat de pe internet să cultive busuioc sau oregano

27

mirodeniiO familie din localitatea arădeană Păuliş se ocupă de o afacere fără concurenţă în zonă. Cultivă şi vând mirodenii precum salvie, rosmarin, busuioc, coriandru, echinaceea, oregano, iar îndeletnicirea le aduce venituri frumoase.

Doina şi Ioan Ciuban se ocupau în urmă cu cinci ani de cu totul altceva. Soţul avea o firmă de construcţii, care în urmă cu cinci ani a început să nu mai meargă din cauza lipsei de muncitori, lucru care a dus la faliment. Doina avea acasă deschis un salon de coafură, care după 15 ani de funcţionare a început să nu mai meragă.

„Câştigul era foarte mic nu puteam renunţa la coafură şi nici să plătesc pe cineva să lucreze în grădină nu îmi permiteam. Am luat toate caietele în care am notat tot ce am făcut în agricultură şi am ajuns la concluzi că dacă investeşti 1 leu poţi scoate 2 sau maxim 3, deci câştigul e proporţional cu investiţia aşa că trebuie să producem marfă multă şi să o vindem la un preţ cât mai bun. Când am avut primele roşii, am încărcat maşina şi am mers într-o duminica la piaţă, la Mioriţa. Am vândut tot şi la un preţ bun. Tot ce am avut în grădină s-a cumpărat (roşii, ardei, vinete, varză, conopidă, fasole, zarzavat). De un an avem şi mirodenii”, mai afirmă Doina.

Cei doi soţi speră să aibă un stand şi la târgul Agromalim care va avea loc în toamnă pentru a putea să-şi prezinte mai bine produsele. (Integral pe adevarul.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise