Adrian Rădulescu: În doi ani vor dispărea porcii româneşti

13

radluescuFostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu a declarat la AGRO TV că peste doi ani nu vor mai exista porci româneşti şi că întreg sectorul va intra în faliment, dacă nu se iau urgent măsuri de salvare a sectorului.

În acest moment, în marile ferme există peste 3 milioane de porci, dar România are un necesar de aproximativ 10 milioane de animale. În concluzie, circa două treimi din carnea de porc de pe piaţa românească este de import, iar tendinţa e ca România să cumpere şi mai multă carne din străinătate.

Fermierii sunt nevoiţi să renunţe la porci din cauza faptului că aceştia nu vor mai primi subvenţii pentru bunăstarea animalelor, ca până acum, aşa că, în loc să obţină profit, vor munci în pierdere. Ajutoarele au fost sistate deoarece România nu a mai cerut ca acestea să fie acordate şi în următorul exerciţiu financiar, după cum a anunţat comisarul Phil Hogan, într-un mesaj transmis europarlamentarului Daniel Buda.

Citește și
1 Comentariu
  1. Vendeta spune

    Plecam unde se castiga din cresterea animalelor. Nu avem nevoie de ajutor; mai bine sa nu se implice statul deloc in sprijinirea fermierului. Fermierul e doar un vitel in Romania!

Cmentariile sunt închise