20 mai 2022 - 07:19

Adrian Pintea (APIA): Peste 2,240 MILIARDE EURO au intrat în conturile fermierilor

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a prezentat în direct la AGRO TV bilanțul instituției pe care o conduce în ceea ce privește plățile realizate către fermieri în campania 2021.

Potrivit afirmațiilor făcute de Adrian Pintea în emisiunea ”Agricultura la Raport” cu Ovidiu Ghinea, peste 2,240 de miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor prin diverse scheme de plată și măsuri delegate de la AFIR.

”Așa cum știu fermierii noștri, campania 2021 s-a finalizat și, bineînțeles, toată lumea aștepta banii; plățile în avans au început în 18 octombrie, iar în 2 decembrie au început plățile finale pe care APIA trebuie să le finalizeze la data de 30 iunie. Lucrul îmbucurător este că începând cu data de 18 octombrie și până astăzi, APIA a autorizat la plată toate schemele și măsurile, în sumă totală de peste 1,33 miliarde de euro.

Strict în campania 2021, mă refer strict la toate plățile directe și măsurile pe care noi le dăm, suma totală pe care noi am autorizat-o este de peste 2,240 miliarde euro, aici incluzând Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și măsurile pe care noi le avem delegate de la colegii noștri de la AFIR. La această sumă s-au mai adăugat cele pe care noi le gestionăm prin măsuri de piață, comerț exterior, promovarea produselor agricole și ajutoare de stat, în sumă de aproape 92 milioane de euro”, a precizat Adrian Pintea în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.