Adrian Oros, mesaj pentru romani: „Sunt stocuri de alimente si de apa suficente”

Coronavirusul a creat panică în rândul consumatorilor români, care au luat cu asalt, în ultimele zile, rafturile supermarket-urilor. Ca urmare a acestei probleme, ministrul Agriculturii, Adrian Oros a lansat pe pagina sa de Facebook un apel public prin care le comunică tuturor românilor că nu trebuie să își facă griji cu privire la proviziile de alimente. 

Vă redăm integral mesajul ministrului Adrian Oros:

”Doresc să fac un apel la cald către toți cetățenii și să îi asigur că nu sunt probleme și că sunt stocuri de alimente și de apă suficiente pentru a satisface nevoile populației.

Referitor la aceste stocuri de alimente din țara noastră, ele se află la operatorii economici și pe platformele logistice ale marilor retaileri.

Capacitatea de producție a acestor operatori din industria alimentară este mult mai mare decât cererea de produse alimentare din momentul de față. Majoritatea acestor operatori au un stoc de rulaj, iar în funcție de comenzile zilnice, operatorii își măresc producția și stocurile.

Este important de subliniat că în cazul unei situații de urgență există și alte instituții implicate, în mod deosebit Ministerul de Interne prin Administrația Națională pentru Rezervele Statului și Probleme Speciale care are stocuri în caz de urgență, inclusiv stocuri alimentare.

De asemenea, de siguranța alimentară răspunde ANSVSA care are în baza de date operatorii economici din industria alimentară, atât din domeniul vegetal, cât și pe cei din domeniul animal. Sunt și alte entități implicate, cum ar fi Ministerul Sănătății, Ministerul Economiei și instituțiile prefectului, cu care suntem în contact permanent”.

Doresc să fac un apel la calm către toți cetățenii și să îi asigur că există stocuri de alimente și apă suficiente pentru a satisface nevoile populației!

Publicată de Adrian Oros pe Miercuri, 26 februarie 2020

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole