20 aprilie 2021 - 20:13

Adrian Oros: ”Incurajam agricultorii sa iasa pe camp”

În condițiile în care pandemia de coronavirus continuă să se extindă atât în România, cât și la nivelul întregii planete, iar în țara noastră au apărut astăzi și primele victime, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a venit cu o serie de măsuri pentru ca acest sector economic să nu sufere mari pierderi.

Într-un interviu acordat unui post de televiziune, Adrian Oros a spus că măsurile care sunt adopatate în acest moment vin în sprijinul agriculturii.

”S-au încheiat acum contracte pentru o suprafață de peste 800 de mii de hectare. Am alocat bani și pentru infrastructura secundară de irigații, prin programul apă gratuită pentru stațiile de pus sub presiune.

În stadiul actual al acestei pandemii, activitatea în câmp, în ferme, chiar și în industria alimentară, se poate continua fară probleme, respectând măsurile minime cerute de ghidurile apărute în aceste zile. Noi încurajăm agricultorii să iasă pe câmp, să meargă în ferme, să respecte toate măsurile de precauție, dar activitatea trebuie continuată.

Noi, ca și minister, vom fi alături de ei. Pe viitor, vom veni și cu alte scheme de sprijin în funcție de cum vor evolua lucrurile, astfel încât producția internă să fie susținută. Nu știm importurile cât vor fi afectate, dar ne bazăm pe producția internă”, a precizat ministrul Adrian Oros.