Adrian Chesnoiu: ”Am plătit aproape 1 MILIARD de EURO fermierilor români”

Autorizările APIA la plată continuă în ritm susținut. Până acum, în campania de plăți finale, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a virat în conturile fermierilor 2,19 miliarde de euro, începând din data de 18 octombrie, lucru evidențiat și de ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu.

Într-un interviu acordat DC News, Chesnoiu a precizat că doar în ultima lună a anului trecut au fost plătiți aproape 1 miliard de euro către fermieri, printre care și acciza la motorină pentru trimestrul III.

”La carburant, am ținut foarte mult ca la preluarea mandatului să plătesc toate restanțele financiare. Eu am preluat bugetul Ministerului Agriculturii cu execuție bugetară de 61% și am încheiat cu aproape 94%. Am plătit fermierilor compensațiile pentru acciza la motorină; era important să primească banii inclusiv pe trimestrul III. Avem banii prinși în bugetul anului 2022 pentru acciza la motorină.

Am făcut plăți pentru subvenții inclusiv în data de 29 decembrie. Gândiți-vă că între 25 noiembrie și 31 decembrie am plătit aproape un miliard de euro fermierilor români, bani băgați în conturi, pentru că eu știu ce înseamnă să ai banii în cont când te uiți la anul agricol următor. De aceea am ținut ca acești bani să fie plătiți, dovadă că pe 5 ianuarie, în conturile Ministerului de Finanțe a intrat o sumă de 1,081 miliarde de euro de la Uniunea Europeană, bani rambursați pentru plățile făcute în această campanie de toamnă.”, a precizat Chesnoiu.

Potrivit șefului MADR, colaborarea sa cu colegii din coaliția de guvernare este una foarte bună, iar toate propunerile sale privind măsurile de sprijin pentru fermieri au fost primite bine de colegii din Guvern.

”La nivel de coaliție guvernamentală există o colaborare foarte bună, iar aplecarea domnului prim-ministru către agricultură cred că s-a văzut. Absolut toate propunerile pe care le-am făcut în sprijinirea fermierilor și măsuri imediate de intervenție și-au regăsit ecoul”, a mai spus Chesnoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole