„Adoptă un țăran”, campanie pornită de brașoveni pentru salvarea producătorilor din mediul rural

47

fermier_telefonDouă asociații brașovene și una din Belgia au lansat campania „Adoptă un țăran”, făcând apel la locuitorii oraşelor să achiziţioneze produse tradiţionale de la micii producători din mediul rural. „Dragă orășeanule, găsește țăranul potrivit din jurul urbei de baștină și adoptă-l! Cumpără ce ai nevoie de la el! Țăranii chiar pot hrăni bine România!”, se arată pe pagina de socilaizare a campaniei.

Pentru început, campania se va concentra doar pe câteva oraşe, este vorba despre Braşov, Buzău, Covasna, Bucureşti, Sibiu şi Prahova. Aici vor fi identificaţi producătorii locali iar povestea lor va fi făcută publică pe reţeaua de socializare a campaniei, împreună cu un scurt filmuleţ care va prezenta produsele pe care respectivul producător le are spre vânzare, iar postările vor include şi datele de contact ale acestuia. Locuitorii oraşelor sunt îndemnaţi să îşi aleagă unul dintre producătorii locali din regiune şi să achiziţioneze de la acesta săptămânal sau lunar, în funcţie de ofertă, produsele pregătite acasă.

Iniţiativa nu îşi propune doar să îi ajute pe cei care acum trăiesc din agricultura de subzistenţă ci şi să contribuie la promovarea valorilor şi tradiţiilor româneşti. (Sursa: Bizbrasov)

Citește și
1 Comentariu
 1. Ciausu spune

  Buna ziua,
  Suntem o firma din marginimea Sibiului producatoare de dulceturi si conserve. Ne-ar placea sa participam la campania aceasta. Iata cateva informatii despre noi: De la ora si minutul 1.02
  ne puteti urmari: Bucuresteni in varf de munte:
  http://www.tvrplus.ro/editie-viata-satului-418454
  O zi buna,

  Ceausu Cosmina
  Camara cu Delicatese

  0741215215
  http://camara-cu-delicatese.ro
  https://www.facebook.com/Camara-cu-Delicatese

Cmentariile sunt închise